Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ritkaság lett az igazi magyar lecsópaprika

Magyarország bár a lecsó és a paprika hazája, de valódi lecsópaprikát szinte nem is lehet nálunk kapni. Legfeljebb magot.

A paprikáknak külön idősávot szenteltek az előző posztban már említett zuglói magbörze előadói, és az alábbi mondat még a legedzettebb növénybarátokat is meglepte: "Magyarországon nem lehet lecsópaprikát kapni".

Facebook-oldalunkat itt lehet like-olni!

Ha igazi lecsópaprikát szeretnénk, ezt keressük

Mindenki emelgette a szemöldökét, hogy "de hát tegnap láttam a piacon", amikor fény derült a titokra.

0 Tovább

Miből lesznek az új hungarikumok?

Szinte semmi sem őshonos, amire büszkék vagyunk, akkor meg miért félünk az ehető krizantémtól, a fekete paradicsomtól, vagy a földicseresznyétől?

Két kisgyermekkel rendelkezve nagyon megbecsüljük a "kimenőt", azaz amikor ketten mehetünk valahova lazítani. Régebben jellemzően remek programokat találtunk, most szombaton azonban magunkat is meglepve elmentünk egy… egy… rendben, kimondom: egy magbörzére.

A magbörze olyan hely, ahol a magukat legalább kertszeretőnek, de gyakran növénybolondnak tartó emberek, alapvetően civil alapon magokat, ötleteket és élményeket cserélnek. Voltunk már ilyenen, ami nem volt különösebben jó, de ez a mostani, a zuglói Cserepes Házban a ZUG Közösségi Kertekért Egyesület által megrendezett jónak ígérkezett.

Csináltunk egy Facebook-oldalt - itt lehet like-olni!

Zacskókban a magok

Már csak azért is, mert tudtuk, hogy előadást tartanak az eddig csak az internetről ismert "virtuális kedvenceink", a Valeyrax Exotic nevű, egzotikus növényekre specializálódott kis csapat tagjai.

2 Tovább

A bulinál és a házasságnál is jobb

Valami, amivel csak nyűg van és amúgy is a nagyi terepe - sokan így állnak a kertekhez. Pedig a kert remek dolog, sőt állítólag még egy átmulatott éjszakánál, vagy egy házasságnál is jobb. Behavazva meg biztosan.

Vannak olyan dolgok, amihez sokan kacskaringós úton és sok év alatt jutnak el - nekünk ilyen volt a kertünk. A porta birtokba vételével egyszer csak ott találtuk magunkat egy hatalmas kert közepén.

Csináltunk egy Facebook-oldalt - itt lehet like-olni!

Épp egy évvel ezelőtt történt, hogy egy napsütéses délelőtt után megjött a hó

A kert romantikus gondolatokat szül, velem is ezt tette - arra jutottam, hogy a kerttel való találkozás kicsit olyan volt, mint az első találka a nagy Ő-vel, ahol érzed, hogy itt valami remek dolog kezdődik ("ebből nagy szerelem lesz"), de azt is biztosan tudod, hogy az eddigi életednek vége ("bye-bye szabadság"). Szerelem volt első látásra, de hazafele a kocsiban már azt boncolgattuk, hogy te jó ég, ezzel mennyi dolog lesz.

2 Tovább

Ki ne dobd a nagyi kredencét!

Újraértelmeztük a négy ütemet: csiszol, javít, pótol, újrafest.

Egy korábbi bejegyzésben már jeleztük, hogy magunkra vettük egyes régi bútorok felújításának könnyed terhét. Bár egyelőre tombol a tél, és a hó még a székesfővárost is elérte, így ideje elkezdeni a tavaszra gondolni - főleg munkák tekintetében.

Csináltunk egy Facebook-oldalt - itt lehet like-olni!

Nagyi kredence lecsiszolva

Na, szóval el is kezdtünk a bútorokkal foglalkozni. Első körben egy kredenc és négy éjjeli szekrény került a kezünkbe. Még eléggé az elején járunk, egyelőre annyit tettünk, hogy előhalásztuk a sufnik legmélyéről a kredencet és az éjjeli szekrényeket, és elkezdtük - egy kis, vagy inkább jelentős baráti külső segítséggel - megtisztítani, lecsiszolni, javítgatni.

0 Tovább

Ajtóból asztalt – de hogyan?

A ház régi ajtóit nem dobtuk ki, pedig az már az első percben nyilvánvaló volt, hogy nem lesz belőlük újra ajtó. De már akkor bennünk volt, hogy egyszer ebből lesz valami szép. Reméljük így is lesz. Ötleteket, ajánlatokat szívesen veszünk!

"Ezeket az öreg ajtókat ki ne dobják! Ha ügyesek, lehet belőle egy gyönyörű asztal" - az egyik távolabbi szomszéd mondta ezt egy bő évvel ezelőtt, amikor végigvezettük az akkor még igencsak romos portán. Az ajtók egymásra rakva feküdtek ekkoriban a pajtában.

Hát ebből nehezen lehet elképzelni egy szép asztalt, de állítólag van rá mód

Szándékosan tartottunk meg őket, de ekkor még csak abban gondolkodtunk, hogy az ajtókon levő vasalatokat valahol felhasználjuk majd. Persze ez is húzódott, aminek az lett a következménye, hogy a böhöm ajtókat csak vittük egyik helységből a másikba, ahogy haladtak a munkák.

3 Tovább

Parasztház, falusi porta a Balaton-felvidéken

blogavatar

Százötven éve megépítették, most felújítjuk.

Utolsó kommentek