Az ember nem is gondolja, milyen fontos egy konyhapult, amíg egyszer csak nem tudja hova letenni a poharát.

A ház felújításának elkezdésekor már tudtuk, hogy a nyarat itt szeretnénk tölteni. Az evidens volt, hogy minden nem lesz kész, így dönteni kellett, mivel kell mindenképp elkészülni.

Az tuti volt, hogy kellenek ágyak meg valamennyi szekrény, fürdőszoba és mellékhelyiség, mert ugye ezek nélkül nem lehet élni. A konyhával kapcsolatban eleinte az volt a vélemény, hogy az is fontos, de azért nem nagyon, hisz majd a barátoknál eszünk, vagy főzünk bográcsban…

Ilyen volt, ilyen lett

Szerencsére végül az lett a döntés, hogy mégiscsak rendeljük meg a konyhabútort. A konyhában minden eszköz elektromos, azaz amíg nincs konyhabútor nincs semmi: se főzőlap, se sütő, se mosogató, se mosogatógép. Ja és persze nincs csap sem.

Az első nyarunk (illetve a második, de az igazi első még a régi házban volt) ebből a szempontból két részre osztható. Az első pár hétben nem volt konyhánk, a nyaralás második felében pedig volt. A különbség „érezhető” volt, hogy finoman fogalmazzak.

Amíg nem volt konyha, nem is tudtuk igazán otthon érezni magunkat, mert mindig el kellett menünk máshova enni – márpedig az ember napja, főleg nyáron, legfőképp evésből, az evés előkészítéséből és az evés levezetéséből áll (illetve ivásból és helyesen amúgy). Ha nincs az embernek konyhája, akkor nem tud meginni egy pohár vizet (fröccsöt), és ha mégis szerez, akkor nem tudja hova letenni az immár üres poharat. Ha eszel egy szendvicset, akkor hova teszed a tányért? És a kést?

Amikor elkészült a konyhabútor (legalábbis az alapja, mert az ajtókra várni kellett), akkor egyértelművé vált: nem csak a házibulikra igaz, hogy az igazi hangulat mindig a konyhában alakul ki, hanem úgy általában is. A konyha fontos hely, és kell bele konyhabútor. És sok konyhapult. Mert a konyhában lenni jó.

Ja, és lett egy cserépkályhánk is, de arról majd legközelebb.

A konyha átalakulása:

Az eredeti állapot:

Az átépítés elején, szellősen:

Idén tavasszal félkészen:

A konyhabútor beépítése előtt:


Konyhabútorral: